Желаещите да учат в СУ „Васил Левски“ от следващата учебна година ще могат да избират между 16 спортни дисциплини

Спортно училище „Васил Левски“ започва от утре прием на документи за новата учебна година за ученици в пети, шести, седми и осми клас. Необходимите заявления могат да се свалят от сайта на учебното заведение, а срокът за подаването им е до 20 юни. В заявлението за допускане до изпит, което трябва да е подписано от родителя, се изисква да бъде посочен редът на желанията, т.е. съответните видове спорт. За кандидатстващите за прием в 8 клас е необходимо заявление за избор на професия за придобиване на проесионална квалификация. Изисква се копие на ученическа книжка за съответната учебна година или документ, удостоверяващ, че детето е ученик в даден клас. Към списъка на нужните документи са и медицинското свидетелство от личния лекар, както и застрахователна полица „Злополука“ за дните на провеждане на изпита.

Изпитите по различните видове спорт ще се проведат от 21 до 30 юни, а срокът за записване на приетите ученици ще е до 5 юли. Кандидатите ще могат да избират между 16 спортни дисциплини.

„Учебният процес е в целодневна форма, която включва общообразователна и специализирана подготовка. Осигурено е време за активен отдих и възстановяване. Застъпени са извънкласните дейности, обособени са кътове за забавно и ползотворно свободно време. Освен спортни лагери и практика в реална среда, разполагаме с център за подготовка за високи постижения в спорта. Предлагаме напълно реновирани общежития и столова с приготвена на място храна”, обяснява директорът Ружка Генова. Училището има договори с 27 спортни клуба на територията на Пловдив.

https://suvlevski.com/dpp/darzhaven-plan-priem-2022-g-2023-g.html

2 КОМЕНТАРА

  1. Здр Искам да запиша дъщеря си във вашето училище защото в сегашното има много лоши деца и не искам да контактува с тях .Тренира лека атлетика при Пранджева.Какви документи трябват и докога се подават .Ако може да ми обясните .

  2. Пишете на сайта на училището, в публикацията има посочен линк за документите.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.