Желаещите да учат в СУ „Васил Левски“ от следващата учебна година ще могат да избират между 16 спортни дисциплини

Спортно училище „Васил Левски“ започва от утре прием на документи за новата учебна година за ученици в пети, шести, седми и осми клас. Необходимите заявления могат да се свалят от сайта на учебното заведение, а срокът за подаването им е до 20 юни. В заявлението за допускане до изпит, което трябва да е подписано от родителя, се изисква да бъде посочен редът на желанията, т.е. съответните видове спорт. За кандидатстващите за прием в 8 клас е необходимо заявление за избор на професия за придобиване на проесионална квалификация. Изисква се копие на ученическа книжка за съответната учебна година или документ, удостоверяващ, че детето е ученик в даден клас. Към списъка на нужните документи са и медицинското свидетелство от личния лекар, както и застрахователна полица „Злополука“ за дните на провеждане на изпита.

Изпитите по различните видове спорт ще се проведат от 21 до 30 юни, а срокът за записване на приетите ученици ще е до 5 юли. Кандидатите ще могат да избират между 16 спортни дисциплини.

„Учебният процес е в целодневна форма, която включва общообразователна и специализирана подготовка. Осигурено е време за активен отдих и възстановяване. Застъпени са извънкласните дейности, обособени са кътове за забавно и ползотворно свободно време. Освен спортни лагери и практика в реална среда, разполагаме с център за подготовка за високи постижения в спорта. Предлагаме напълно реновирани общежития и столова с приготвена на място храна”, обяснява директорът Ружка Генова. Училището има договори с 27 спортни клуба на територията на Пловдив.

https://suvlevski.com/dpp/darzhaven-plan-priem-2022-g-2023-g.html

2 КОМЕНТАРА

  1. Здр Искам да запиша дъщеря си във вашето училище защото в сегашното има много лоши деца и не искам да контактува с тях .Тренира лека атлетика при Пранджева.Какви документи трябват и докога се подават .Ако може да ми обясните .

  2. Пишете на сайта на училището, в публикацията има посочен линк за документите.

Коментарите са затворени.