Учителите ще карат драконови лодки на Гребния канал

Поредица от инициативи по повод 74-ата годишнина от създаването на Спортно училище „Васил Левски“ стартират от утре с лекоатлетическо състезание на стадион „Пловдив“. Участниците ще преминат през няколко кръга – надбягване, дърпане на въже, дълъг скок. В надпреварата ще вземат участие учениците от различните видове спорт, без лекоатлетите, които ще бъдат съдии под ръководството на треньорите си.  Тренировъчните зали по различните видове спорт ще отворят врати за ученици, учители, родители.  Педагогическите специалисти ще имат възможност да продължат празника чрез „водни“ емоции в лодките дракони на Гребния канал, а за сигурността ще се грижат треньори и спасители от клубовете по гребните спортове.

В края на октомври и през месец ноември в училището ще се отбележи Денят на народните будители, ще проведе и седмица на четенето и други. На 22 ноември предстои да се открие  Олимпийски клуб с ръководител Елена Петрова, когато ще бъде връчена и наградата „Носител на олимпийски ценности“ и ще се засадят дръвчета в двора.

„Вече три поколения българи поддържат спортния дух в СУ „Васил Левски“, създадено, за да запази и развива националното ни самочувствие. Всички, които са били в него, са отдали сърцата си, своите знания и труд, за да дадат пример на следващи поколения как да устояват ценностите. Разполагаме с отлична материална база, която осигурява необходимите условия за учене, спорт и отдих “, казва директорът Ружка Генова.

В школото се обръща сериозно внимание на здравното образование и екологичното възпитание, както и на контрола върху допинга. Информационните кампании ще се провеждат по график за всички класове. В часа на класа се разглеждат теми като сексуална култура, наркомания, алкохолизъм, здравословен начин на живот, провеждат се беседи за изграждане на позитивна среда за общуване в интеркултурна среда.