Противопожарните отряди на ОУ „Елин Пелин” и Музикалното училище се класираха на второ и трето място на Районното състезание

Отборът на Спортното училище се класира на първо място на  районното състезание на младежките противопожарни отряди и получи правото да участва на областното. Надпреварата “Млад огнеборец” се състоя днес на лекоатлетически стадион “Пловдив”. Второ и трето място си поделиха ОУ „Елин Пелин“ и НУМТИ „Добрин Петков” , като отборите получиха купи и медали от кметовете на „Западен“ и на „Централен“ Димитър Колев и Георги Стаменов. Наградата на първенците връчи началникът на Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив Васил Димов.

Състезанията се провеждат по европейски правила в две дисциплини с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. Тази година взеха участие общо 5 отбора от по 10 състезатели, на възраст между 12 и 16 години от училища в района на Първа РСПБЗН.