Седмокласници от ОУ „Душо Хаджидеков” трябвало да пътуват до ферма за щрауси и фабрика „Дамасцена” в Скобелево

Полицията спипа пиян шофьор преди да подкара автобус с ученици от ОУ „Душо Хаджидеков”, съобщиха от ОД на МВР. На 58-годишния водач е съставен акт за установено нарушение. Около 9 часа тази сутрин пътни полицаи предприели проверка на техническото състояние на три автобуса, ангажирани от ръководството на училището да превозят ученици. Преди тръгване водачите били тествани с дрегер за алкохол и при единия от мъжете апаратът отчел наличие на 0,56 промила. На шофьора е издаден акт за установеното административно нарушение, отнето му е свидетелството за правоуправление. Автобусът, който щял да управлява, е спрян от движение и му е иззето свидетелството за регистрация.

Седмокласниците трябвало да пътуват до Скобелево, където да разгледат фермата за щрауси „Четири сезона” и фабрика „Дамасцена” за производство на розова и лавандулова вода, етерични масла. Екскурзията все пак се е състояла, а децата са били извозени от друг автобус. В пътуването са се включили четири от общо петте паралелки седмокласници.

В късния следобед днес, когато официално бе разпространена информация, повечето от записаните за екскурзията деца и родителите им изобщо не бяха разбрали за инцидента.

„Разбрах за случая, но официален доклад от ръководството не е постъпил, тъй като инцидент няма. За щастие. Нарушението е установено навреме. От юни месец насам, по настояване на МВР, когато организират пътувания, директорите са длъжни да уведомяват съответното Районно управление. Служители на КАТ правят проверки преди да потеглят автобусите, което, в конкретния случай, се е оказало решаващо”, коментира началникът на РУО Иванка Киркова.

Припомняме, че подобен инцидент се случи преди няколко месеца в СУ „Симон Боливар”. Нарушителят бе установен своевременно.