DSC_0154

Изложба с рисунки от 15-я международен пленер по живопис, организиран от СОУ “Кирил и Методий” и Регионалния инспекторат по образованието, се откри днес в просветното министерство. Картините с мотиви от Стария Пловдив на участниците от цялата страна оживяха отново в сборната експозиция, която получи изключително добри отзиви.

Няколко часа по-късно зрелостниците на училището от паралелките с профил “Музика” и “Хореография” представиха в общ дипломен спектакъл годишната си продукция. Залата на Военния клуб едва побра учители, родители и гости, които аплодираха музикалните и танцови изпълнения. 12-класниците са носители на престижни награди от “рошавата котка”, “Орфеева дарба”, “Жреци на музиката”, “Фолклорна плетеница”. Голямата атракция бе появата на преподавателя по информационни технологии Иван Петков, който свири на акордеон, заедно с 12-класника Георги Семенов. Преди да стане магистър по информатика, Петков е завършил АМТИИ.  Бурни овации получи Гергана Радунчева – 6-кратен златен медалист от фестивала “Орфеево изворче”. Тя и други изявени зрелостници бяха удостоени с грамоти за издигане авторитета на училището от директора Таня Николова.

“Поклон към вас, защото нашият труд се измерва с вашите постижения. Вие показахте, че можете и аз ви благодаря”, обърна се развълнувана към абитуриентите Николова.

Те пък поканиха поименно на сцената всички свои преподаватели и поднесоха на всеки красиво опаковано плюшено мече.

Събраните средства от концерта ще бъдат дарени за лечението на Карина от Руската гимназия, която бе прегазена миналата година на автобусна спирка от гръцкия студент Боскос.