Училището първенец с 2338 точки спечели мултимедиен проектор от кампанията

photo-verybig-826120

 

СОУ „Димитър Матевски” е победителят в кампанията „Стани Екогерой“, проведена в училищата на „Централен” и „Тракия”. Школото регистрира 33% участие и събра общо 2338 точки, което го нареди на първо място. Утре на официална церемония ще бъде връчена и голямата награда – мултимедиен проектор, от изпълнителния директор на „ЕКОПАК България” Тодор Бургуджиев.

Всяко от училищата, участвали в кампанията, получава грамота за подкрепа на екологичното образование. Ще бъдат раздадени още 5 таблети и 50 книги. Наградите за семействата на децата са ваучери от верига хипермаркети за енергоспестяващи домашни уреди на стойност 50 лв.

Това е поредната съвместна инициатива на „ЕКОПАК” и община Пловдив, чиято цел  е да повиши нивото на знания на децата и техните семейства за начините за опазване на околната среда, разделното събиране и ползите от него за обществото и природата.

Над 1300 ученици се регистрираха за участие и заедно с родителите си отговаряха на 10 въпроса. Те са от училищата „П. Евтимий”, „Антим I”, „К.Честеменски”, „П. Берон”, „Ч.Храбър”, „С. Врачански”, „П.Хилендарски”, „Св. Седмочисленици”, „С.Велики”, „Кл. Охридски”, „Г.Бенковски”, „Л. Каравелов”.