Реплики "Убий го!" в класна стая на училището във Войводиново шокираха мрежата
Реплики "Убий го!" в класна стая на училището във Войводиново шокираха мрежата
Реплики “Убий го!” в класна стая на училището във Войводиново шокираха мрежата

 

Доклад за инцидентите, които са се случвали на територията на училищата от 15 септември до сега, трябва да пратят в срок до 4 декември школските директори на територията на областта. Депешата на Регионалния инспекторат по образованието във връзка с нарастналия брой инциденти, свързани с прояви на агресия и насилие. Конкретните поводи са случаите в СОУ „Братя Миладинови”, където родители протестираха и заплашиха да преместят децата си, ако не бъде изключен третокласникът Митко, спукал тъпанчето на съученичката си Лея. Другият нашумял случаи от последните дни е бой между двама шестокласници от училището във Войводиново, качен в мрежата.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието Иванка Киркова е поискала обяснение от директорите какви мерки са предприети от училището за справяне с агресията и дават ли резултати. Заръката до всички е да актуализират механизмите за противодействие на училищния тормоз. Другото изискване е да разработят процедура за взаимодействие с институциите в случаи на деца в риск и да запознаят педагогическите колективи с Конвенцията на ООН за правата на детето.

1 КОМЕНТАР

  1. Инсталирайте камери във класните стаи, нека има Биг Брадър навсякъде. Аз ще си взема малко пуканки междувременно от бачо Киро на ъгъла….

Коментарите са затворени.