Синдикат „Образование“ ще предложи на МОН да увеличи междусрочната ваканция с два или четири дни

89,6 % смятат, че не е правилно въвеждане на обучение от разстояние в електронна среда при обявена грипна епидемия, едва 10 на сто оценяват това е добро решение. Това показват данните от национално допитване на синдикат „Образование“ сред учители и родители.

На въпрос дали трябва да се осигурява заместващ учител по време на онлайн обучение при болен колега, 38,5 % от анкетираните отговарят утвърдително, а 50,1 % смятат, че не трябва.

По отношение на еднодневната междусрочна ваканция и въпроса „Може ли във връзка с нарастващата епидемична опасност тя да се удължи с няколко дни?“, 69,8 % отговарят, че ваканцията е добре да бъде увеличена до края на седмицата и да бъде от 5 февруари до 9 февруари. 25, 3 % смятат, че трябва да е с два дни повече. Според 2,8 % тя не трябва да се удължава.

Синдикат „Образование“ изразява становище, че решението да се обявява електронно обучение по време на грипна епидемия е неправилно, защото няма как болни ученици да бъдат принуждавани да се обучават и болни учители да изпълняват своите трудови задължения. Синдикатът предлага институциите да се възползват от договорените пет дни в чл. 39, т.6 от КТД по смисъла на чл. 105 от ЗПУО и чл. 156 а от КТ.

Синдикатът ще предложи на МОН да увеличи междусрочната ваканция с два или четири дни.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.