Следвайки мисията си за интегриране на симфонично изкуство сред младите хора, Опера Пловдив дава възможност на всички учащи да се възползват от безплатен вход за концертите в своята програма през новия сезон. Безплатните билети се получават на касата на Операта в Дом на културата.

Първата възможност е за 25 ноември от 19 часа, когато е концертът “Метаморфози”  на Дора Делийска и оркестъра на Операта. Събитието е част от цикъла “Млади виртуози”, който представя световно признати български музиканти.

“Много композитори са използвали заглавието „Метаморфози“ за своите произведения. В моя проект разглеждам темата не само като композиционен стил, но и като философска и художествена концепция. Метаморфозата може да възникне в нашата душа или да вземе интелектуален обрат. Концепцията се основава на идеята, че изкуството винаги може да се променя, варира и нещо ново може да се появи чрез метаморфоза. В този смисъл изкуството може да продължи да съществува без ограничения във времето”, споделя Дора Делийска, която пътува от Виена специално за концерта.

Под диригентската палка на Константин Добройков тя ще представи произведения, изградени върху тема с вариации.