Утре ще бъде представен одит за злоупотреби в системата. Общините ще взимат решения за начина, по който училищата и детските градини ще работят по време на пандемията, каза просветният министър Николай Денков

Сериозни финансови злоупотреби е установил одит в сферата на образованието. Резултатите от проверката ще бъдат съобщени на специален брифинг утре от министъра образованието и науката Николай Денков, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Решенията за начина, по който училищата и детските градини ще работят по време на ограничения, свързани с пандемията, трябва да се вземат на общинско, а не на областно ниво, каза още Николай Денков.

„Защото най-големите проблеми са именно в селата, в малките градове по отношение на учебния процес, а те се оказват най-малко засегнати от коронавируса. Например, в Кюстендил имаше община с 30% отсъстващи ученици и няколко други общини с 0%. Очевидно е, че този областен подход не е удачен“, заяви Денков в Рилския манастир, където се провежда 16-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА.

2 КОМЕНТАРА

  1. По-коректно е да се коментира, и да се пише, когато се изчака изхода от делото. Но за каква коректност може да става въпрос, когато елементарни човешки права не се зачитат!

  2. Една запетая повече, но моля за извинение! Благодаря на “Уча в Пловдив”, че публикува коментара ми. В Plovdiv 24 дори не успях да се регистрирам, защото имейлът ми, според тях, е невалиден, а линкът, който ми изпратиха е грешен…

Коментарите са затворени.