Формацията при ЦПЛР-ОДК ще представи авторски песни във Вашингтон и Ню Йорк по покана на българско неделно училище „Академия Христо Ботев“

Секстет „Бамбини“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие-ОДК Пловдив заминава довечера за участие в Международния конкурс „Фестивал за български произведения за деца“, организиран от “Академия Христо Ботев”, Вашингтон.

Конкурсът се провежда в два етапа. На първия формацията представи три авторски песни, дело на ръководителите Снежана и Димитър Доневи – „Слънце над България“ и „Това е България“. След първото успешно представяне групата получи официална покана да присъства на финалния етап на конкурса,  който ще се проведе на сцената на българско неделно училище „Академия Христо Ботев“ във Вашингтон на 20 ноември.

„Оценките на представените кандидатури се определят от  компетентно жури в състав: председател – Дони Векилов – български певец , музикант, композитор и артист; Татяна Сърбинска – вокалист, диригент, композитор и вокален педагог; Иво Калчев – професор по пиано в Американски католически университет. Едно от важните условия на конкурса бе всички произведения да са авторски на български език“, уточни Снежана Донева.

Децата от „Бамбини“ ще представят свои изпълнения и в извън конкурсната програма. На 22 ноември формацията ще пее в НЮ Йорк. Генералното ни консулство там ще бъде домакин на спектакъл и концерт, организиран от академията и училище “Гергана” в Ню Йорк.

За децата в Америка и за всички присъстващи гости секстет „Бамбини“ е подготвил изцяло репертоар от песни на български език. Специално за домакините на фестивала формацията ще изпълни песента по стихове на Христо Ботев – „Майце си“, чиято обработката е дело на корепетитора и аранжор  Димитър Донев .

Специално за събитието „Бамбини“ излиза с нова визия, изцяло в духа на българското.

Припомняме че секстетът се представи блестящо и не отдавна достигна до полуфинал на ТВ формата  „България търси талант“