Наградени в международни и национални конкурси

С първа награда за поезия от Осмия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика в Русе спечели седмокласничката Надежда Атанасова от ОУ „Стоян Михайловски. Конкурсът е включен в Националния календар на Министерството на културата.

В навечерието на Деня на будителите пловдивското училище отнесе и 8 литературни награди, две отличия по изобразително изкуство и едно призово място в областта на фотографията от международен конкурс в Несебър. По повод Международния ден на Черно море МОН, Националният дворец на децата, РИО – Бургас, ОДК – Несебър и Община Несебър всяка година обявяват конкурс на тема: „Аз обичам Черно море”. В трите раздела – фотография, литературно творчество и изобразително изкуство – участваха стотици ученици от България и чужбина.Пет от отличията са за седмокласниците с преподавател  Горица Петрова. В раздел „Поезия” Надежда Атанасова и Надежда Златанова са класирани на второ място, а Василена Мерева е отличена с трета награда. На Константин Малевски и Цветомира Калоферова е присъдена трета награда за проза.

Две са наградените ученички на Димитър Иванов, главен учител по български език и литература. Шестокласничките Никол Колева и Сийка Велкова заемат трето място за поезия.

Сред най-малките участници в международната надпревара с трета награда е отличена четвъртокласничката Весела Бонева. Неин преподавател е  Дафина Димова, старши учител в начален етап на обучение.

На второ място в раздел „Изобразително изкуство” е класирана  Василка  Джамбова от III клас, а Пламена Войнова от VI клас заема четвърто място. Георги Кочов е трети в раздел „Фотография”. Техен преподавател е  Камелия Христева – старши учител по изобразително изкуство.