Ученици от иновативната паралелка на СУ „Св. Патриарх Евтимий” се включиха с мултидисциплинарен урок в кампанията #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата

Седмокласници се присъединяват към кампанията #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата. Вдъхновени от идеята учениците от 7 д клас на СУ „Св. Патриарх Евтимий“ са изпратили в общинския отдел „Култура” информация от проведен мултидисциплинарен урок „Биоразнообразието в местните традиции“, представен с помощта на технологиите. Те повеждат публиката на виртуална разходка из Стария град.

„Познавайки предимства на проблемно ориентираното обучение, ние реализирахме урока, използвайки дигиталните компетентности на учениците чрез създаване на експедиция с Tour Creator  „Виртуална разходка из Пловдив“.  Виртуалните екскурзии са специфичен начин за опознаването на природата и културно-историческото наследство на родния край. Те дават възможност за организиране на изследователски дейности и наблюдение, формиране на умения за самостоятелна работа. Така учениците се запознават с богатото ни минало, обитателите на природни обекти и усъвършенстват изследователските  си умения. Убедени сме, че знанията, придобити по този начин, са много пълноценни и дълготрайни. Усилието си заслужава, защото учениците  преоткриват за себе си своя роден край. Спират да го възприемат само като многохиляден  град, а виждат неговата красота и устойчивост през вековете”, разказа Веселина Бойчева- Чапанова – главен учител по биология и здравно образование и човекът и природата и класен ръководител на 7 д.

Линкове към виртуалните разходки с кратки коментари на учениците за това, което ги е вдъхновило и впечатлило:

Етнографски музей-    https://poly.google.com/view/59bdKgYFqC4

Музейна аптека ,,Хипократ“     https://poly.google.com/view/ad3-pQqydx8

Балабанова къща     https://poly.google.com/view/3fxtB5hvKRR

Къща ,,Георгиади   “ https://poly.google.com/view/cIX-24hZOxm

Хиндлияновата къща    https://poly.google.com/view/3dtos8kuP3U

Пловдивските тепета  https://poly.google.com/view/60sVUqQsnih

По примера на стотици музеи, галерии, театри по цял свят, фондация „Пловдив 2019“ предлага чрез достъп до онлайн платформи и канали културно съдържание, художествени колекции и заснети експонати. Ще бъдат излъчени документални филми, музикални програми, предавания за култура,  образователна поредица, спектакли на Опера Пловдив, юбилеят повод 135 години от създаването на Драматичен театър Пловдив.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.