dav

Направих чертежи и описания, за да получа точки, макар да не съм сигурна в решението на 22 и 23 задача, сподели Михаела на излизане от НВО по математика

Елементарен първи модул. Това бе мнението на седмокласници от СУ „Пейо Яворов“ и СУ „Патриарх Евтимий“ на излизане от днешния изпит по математика. Михаела успяла да се справи само за половин час с всички задачи и през останалата част от времето проверявала за грешки.

5380 седмокласници от Пловдив и областта се явиха днес на национално външно оценяване. Неявилите се са 236.

Втория модул обаче децата определиха като ад. Мнозина признаха, че не са се справили, защото и уравнението, и геометричната задача били изключително трудни.

„Въпреки това направих чертежи и описания за 22 и 23 задача, защото се надявам те да ми донесат точки. Не съм особено сигурна, че са верни, но трябва да покажа на проверяващите, че съм разсъждавала и съм се опитала да стигна до решение“, обясни стратегията си Михаела. Щастлива е, че е успяла да се справи с 21 зачада, която е първата от втория модул. Тъй като е решила първите й желания да бъдат езикови гимназии, се надява на по-висока оценка по български език, но има очаквания за висок резултат и по математика.

Децата бяха категорични, че дистанционното обучение по никакъв начин не може да замести присъственото и че ако са били в клас, щели да имат доста по-добра подготовка. Особено що се отнася до задачите от втория модул.