url

Пловдивски ученици ще пишат послания в Деня на толерантността – 16 ноември. Идеята деца и младежи да дискутират темата на кръгла маса е на седмокласника от ОУ “Димитър Талев” Борис Ангелов. По негова инициатива за събитието са поканени и младежи от Френската, Математическата и Търговската гимназии, образували неформална група под името „Доброволци за добри дела“ след участието си в ученическа фокус-група за правата на децата през септември. В кръглата маса, която започва в 14 часа, се очаква да  се включат и деца от различни  общности, преподаватели, експерти от Община Пловдив и Регионалния инспекторат по образованието.

Домакин на събитието, организирано от фондация “Заедно”, е ОУ „Димитър Талев“.  След като ги споделят с възрастните, посланията за толерантност и картините, с които младежите ще изобразят своята идея за приемане на различността, ще бъдат подредени в сградата на Комплекса за социални услуги за деца и семейства. На 21 ноември там ще се отбележи Денят на християнското семейство.

Отново по повод деня на толерантността Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център организират кръгла маса под надслов „Днес избираш своето утре!”, която ще се проведе от 14 часа в Заседателната зала на Общината.

В дискусията ще вземат участие 10 отбора от Хуманитарната, Математическата и Търговската гимназия, “П. Евтимий”, “П. Хилендарски” и “Ч. Храбър” . Всеки отбор ще презентира своята гледна точка по поставената тема.