Документи за седем пъти повече деца отколкото са местата в яслите и детските градини яха подадени на текущото класиране за прием. В него участваха 949 деца, които кандидатстваха за обявените 141 свободни места. Най-много – 711, са на яслена възраст. Класирани са едва 81 деца – 49 за ясли, 19 за първа, 7 за втора, 5 за трета и 1 за четвърта възрастова група.

Приетите следва да се запишат при директорите в срок до 29 март. Следващото текущо класиране е на 9 април. Свободните места ще бъдат обявени до 1 април.

Родителите на деца, на които предстои да постъпят в общинските детските градини и ясли през календарната 2024 година, могат да се запознаят с публикувания на интернет страницата на системата за прием График на дейностите.

Наближава стартът на кампанията за кандидатстване за основното класиране за новосформираните първи групи за прием в детските градини от учебната 2024/2025 година. Подаването на електронни заявления е след 10 април, когато е срокът за обявяване на свободните места. Класирането ще излезе на 14 май. По-ранното подаване на заявление не носи предимство.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.