Комплексът е изграден с финансовото съдействие на Община Пловдив, 200 000 са заделени за обновяване на дворните пространства за тази година

Две нови площадки за седем вида спорт ще радват децата от детска градина „Малкият принц“. Спортният комплекс е изграден с финансовото съдействие на Община Пловдив по програмата за проектиране, ремонти и изграждане на площадки в детските градини. В истински празник с много музика и забавна програма се превърна официалното им откриване днес.  Лентите прерязаха заместник-кметовете Стефан Стоянов, Георги Титюков, кметът и заместник-кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и Добри Вълчев.

За трета поредна година отделяме средства от бюджета на Община Пловдив, като тази те са в размер на 200 000 лева и това дава възможност на детските градини да кандидатстват за обновяване на дворните пространства, предназначени за игра и спорт“, заяви Стефан Стоянов и уточни, че 65% е делът на Община Пловдив, а 35% средствата са от бюджетите на детските заведения. След изграждането на площадките за игра и спорт някои директори вече обособяват  такива за безопасност на движението.

Освен новият спортен комплекс, плувният басейн на детската градина също е обновен по програмата на Община Пловдив“, уточни директорът Ирена Милушева и добави, че стойността на строително-ремонтните дейности е стигнала 120 000 лева.

През настоящата 2018 година 50 нови или ремонтирани детски площадки в 25 градини ще радват малчуганите.