Семинар на тема „Стратегии за качествено управление в образованието“ събира в Пловдив членовете на Сдружението на директорите от 16 до 18 октомври в хотел “Рамада Пловдив Тримонциум”. Училищни мениджъри от цялата страна ще обсъждат актуалните промени в нормативната база: стратегиите за развитие а образователните институции, Закона за предучилищното и училищното образование, Наредба № 15 от 2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти.

Фокус на семинара ще бъде управлението на образованието в дигитална среда – НЕИСПУО – Наредба № 8 от 2016 г. за информацията и документите. В дневния ред на семинара е и сътрудничеството между образователните институции, членове на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета, и организиране на междуинституционална квалификация.

Гости на събитието ще бъдат просветният министър проф. Галин Цоков и екипът, който работи по промени в Наредбата за качеството на образование и квалификация на педагогическите специалисти.

„Програмата предвижда посещение на четири пловдивски училища – Математическа гимназия, ЕГ „Иван Вазов“, СУ „Черноризец Храбър“ и СУ „Христо Г. Данов“. Ще бъде споделен опит за STEM базирано обучение, влиянието на учебната средата, за модела 1:1, екологично образование в предучилищна група, привличането на родителите като партньори в образователния процес“, каза градският председател на сдружението и директор на СУ „Хр.Г.Данов“ Гергана Аврамова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.