От две паралелки миналата година, сега във филиала на “Душо Хаджидеков” ще се обучават пет. Цялостен ремонт на първия и втория етаж преобрази класните стаи и фоайетата

DSCF1757

В обновени и модерно оборудвани класни стаи ще посрещне учениците на 15 септември сградата на ОУ “Георги Бенковски”. Припомняме, че преди година училището бе слято с ОУ “Душо Хаджидеков”, което доведе и до бурно родителско недоволство. Днес вече протестите отдавна са минало, а сградата е буквално преобразена. Още миналото лято е поправен покривът, подменени са ВиК и елинсталацията, нова е и дограмата. Това лято ремонтите са глътнали общо 150 000 лева. 100 000 са целево финансиране от общината, 30 000 са заделени от делегирания бюджет, а останалите 20 е осигурило училищното настоятелство.

Извършен е цялостен ремонт на първия и втория етаж. Всяка от класните стаи е боядисана в различни цветове – от тревисто зелено, през виолетово, до ярко оранжево и небесносиньо. В тях ще водят редовни учебни занимания две паралелки първокласници, една втори и една трети клас.

“Във всеки кабинет има мултимедия, което ще позволи на учителите да използват всички електронни ресурси. От днес предстои обучение за работа с новата техника”, каза директорът Георги Стефанов. Той е радостен, че приемът се е увеличил и в двете сгради ще се обучават общо 880. С разширяването вече има възможност за целодневно обучение от 1 до 7 клас.

В преобразените фоайета са окачени отличени в конкурси рамкирани рисунки на децата от училището.

DSCF1762