Срокът за подаване на документи изтича на 15 септември

Единични свободни места за обучение, субсидирано от държавата, обявява Пловдивският университет в 7 факултета. Става въпрос за прием във Физико-технологичен, Химически, Филологически, Философско-исторически, Биологически, Педагогически факултет, Факултет по икономически и социални науки, като 11 от специалностите са бакалавърски програми от приоритетни професионални направления, по които приетите ще се обучават с държавна субсидия, без такси за целия период на следване за новоприети студенти в държавна поръчка, обясни зам.-ректорът по информационна инфраструктура и акредитационни процедури проф. д-р Антон Илиев.

На 15 септември изтича срокът за подаване на кандидатстудентски документи. Единични свободни места има и в 3 от факултетите за специалности в платено обучение. Поради високия интерес в Педагогическия факултет е обявен допълнителен прием за 10 места в една от най-желаните специалности – “Психология” в редовна форма на обучение. Такива места за платено обучение са разкрити също във Факултета по икономически и социални науки и във Филологическия факултет, допълни проф. Илиев.

Тази седмица ще се проведе и изпитът по “Актьорство за драматичен театър”. По традиция на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” той се насрочва в три конкурсни кръга в три последователни дни на месец септември. През тази година определените дати са 14, 15 и 16 септември, припомниха от висшето училище.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.