Посещението на експозициите „Съединението на България от 1885 г.“ и „Българско възраждане“ ще е безплатно по повод празника на Пловдив

По повод 135 години от Съединението на България и празника на Пловдив, на 6-ти септември Регионален исторически музей обявява свободен вход за експозициите „Българско възраждане” и „Съединение на България от 1885 г.”.

Експозицията в Старинен Пловдив ще приема посетители между 9:00 и 17:30 часа, а тази на площад „Съединение“ – до 15.30 часа. Посетителите ще могат да видят новите акценти в обновената постоянна експозиция – знамената на Голямоконарската чета и на Марашката чета, с които е обявено Съединението, специална витрина, посветена на княз Александър I Български, витрина с оригинални облекла и оръжия на майор Райчо Николов, оригинални вещи и документи на д-р Георги Странски – председател на временното правителство на Източна Румелия и част от колекцията от художествени произведения със символиката на Съединението.

Посещенията в експозициите ще се осъществяват при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, предупреждават от музея.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.