3-метрова пеперуда обиколи Главната и покани всички на фестивала на Римския стадион

DSCF1632 

Малки и големи изпълниха снощи Римския стадион и пространството около него за откриването на второто издание на DroneUp фестивала. Хлапета заеха позиции на зелената трева по Главната, върху която бяха поставени пуф кресла. Малките се впуснаха в луди забавляваха, докато родителите им гледаха откриването на форума на разположения хоризонтално екран с дължина 13 метра, издигнат на 5.5 метра над земята. За градуса на настроението се погрижи диджей Skill.

3-метрова пеперуда обиколи Главната и покани всички на Римския стадион, за да се насладят на най-добрите филми, снимани от дрон. Шествието, предшестващо откриването, бе съпроводено с музика, а всички гости получаваха безалкохолни коктейли.

DSCF1635

В тазгодишното издание ще участват 34 филма, селектирани от международно жури. Те са подбрани измежду 87 ленти на автори от 29 държави. Категориите са 6.

В съботния ден изненадата ще са демонстрациите и уъркшоповете по летене с дрон на открито. Те ще бъдет извършени от партньорите на фестивала и изложители на „Дни на дроновете“ – Copter.bg и Yuneec.bg. Всеки може да се запише за участие на техните щандове в Мол “Пловдив” и да опита сам как работят дроновете, по време на контролирано обучение. Има изненади и за най-малките. Малчуганите и техните родители ще могат да сглобят свой собствен картонен самолет в работилницата по авиомоделизъм.

DSCF1636

В неделния ден организаторите на феста препоръчват на пловдивчани и гостите на града да посетят демонстрациите по летене със състезателни дронове на хладно на партера на Мол “Пловдив”. Те ще бъдат направени от едни от най-добрите летци в страната. Чрез прожекции на живо от камерата на дрона на монитор и видео очила, ще усетите тръпката от ставащото в „окото“ на дрона.

Малки и големи ще могат да се обучат на основните правила и тънкости в летенето с дрон на нашето училище по летене. Обучението е за начинаещи и любители дронисти и ще се извърши с безопасни дрончета с тежест около 25-30 грама.

Двете прояви се извършват с подкрепата на специалистите от клуб Дрон Екстрийм и са част от Дрон Арена. Записването за работелниците става на място в Мол Пловдив.