Вълшебна визия обещава премиерният спектакъл с участието на Мая Бежанска и малките таланти от Академията на Госпожа Опера

Героинята на Луис Карол – Алиса, оживява в премиерния танцово-музикален спектакъл на Опера Пловдив. Малки и големи ще гледат за първи път “Светът на Алиса” от композитора Асен Аврамов на 31 март от 17 часа в Дома на културата. В мултимедийното представление ще се появят всички познати герои – Алиса, Белият заек, Червената Кралица, Гъсеницата, Херцогинята, Лудият шапкар.  На сцената излизат над 20 танцьори от международната балетна трупа на операта със солисти Реа Галамбош и Диан Райчев, както и колоритната Мая Бежанска заедно с младите актьори Стелиан Радев и Радослав Владимиров. Малките таланти от Академията на Госпожа Опера също танцуват на сцената като горски животни.

В спектакъла на хореографа Анна Пампулова и драматурга Анастасия Събева акцент е темата за объркването и изгубването на самоличността на малката Алиса. Разнообразният хореографски почерк подсилва присъствието на нереалните герои и ги превръща от строги и страховити в симпатични.

Визията и костюмите на Борис Далчев и мултимедийната среда на Никола Налбантов допълват идеята за колоритност на картините, персонажите и действията на спектакъла.

Със своята вълшебна визия спектакълът е подходящ за деца над 5 години, но интригува и възрастните с редица скрити философски послания на Луис Карол.