Българо-турският литературен клуб в Пловдив организира конкурс за поезия, проза, фотография и рисунка

„Светът в моите мечти“ – това е темата, по която ще развихрят въображението си участниците в конкурса по повод  Деня на националния суверинитет и ден на детето в Турция. Инициативата е на Българо-турския литературен клуб в Пловдив и е ориентирана към ученици и студенти. Със стихове могат да се включат участници от 8 до 20 години, а разкази изпращат таланти между 12 и 24 години. Според регламента творбите трябва да са на български или турски език. Всеки участник има право максимум на две произведения.

Конкурсът за рисунка е отворен за най-малките. Как си представят света около тях могат да изобразят с бои, моливи или пастели таланти от 6 до 12 години. Предизвикателството за най-оригинална снимка по темата е отправено към участници между 12 и 24 години.

Крайният срок за изпращане на творбите е 18 април на адрес: ул. „Филип Македонски“ 10. Електронен адрес: tblitklub@gmail.com. Най-добрите ще бъдат наградени. Затова всяко конкурсно произведение трябва да бъде придружено с име на автора, възраст, адрес и телефон за връзка.