Световноизвестният кларинетист Андрю Маринър идва за майсторски клас с наши ученици и студенти, обявиха организаторите от Пловдивски филхармоничен оркестър ЕООД. Той е дългогодишен водач на кларинетите в Лондонския симфоничен оркестър, преподавател в Гилдхол Скул и Кралската академия по музика.

Майсторският клас ще се проведе от 5 до 8 април в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“. Асистенти на Андрю Маринър ще бъдат преподавателят по кларинет в академията гл. ас. д-р Едуард Сарафян, и Боян Иванов – български кларинетист, реализиран във Великобритания.

Курсът е безплатен и е предназначен за студенти и ученици от музикалните академии и училища в България, като ще бъде отворен за кандидатстване и на международни участници. За присъствените уроци е осигурен корепетитор.

На 7 април от 18 ч. е предвидена среща на Андрю Маринър със студенти, преподаватели, журналисти и почитатели на класическата музика, а на 8 април е предвиден заключителен концерт на Пловдивския филхармоничен оркестър с диригент Григор Паликаров, в който селектирани от Андрю Маринър най-добре представили се студенти ще участват като солисти, наравно с него.

Проектът е финансиран от Национален фонд „Култура“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.