159 малчугани, служители на детската градина и родители се включиха в щафетни и състезателни игри в базата на Младежкия център

 

Световна и европейска шампионка даде старт на поредицата инициативи на ДГ „Буратино“ по повод днешния Европейски ден на спорта в училище и тренира заедно с децата, учителите и родителите. Анна-Мария Стоилова откликнала без уговорки на поканата да се присъедини към събитието, което се проведе в базата на Младежки център Пловдив.

„Спортувайте активно и пазете природата около себе си“, обърна се към малчуганите носителката на десетки медали от престижни международни състезания и турнири и ги насърчи да бъдат смели и да преследват мечтите си. След което се включи активно в щафетните игри, в които взеха участие 159 деца, 32-ма служители от детското заведение, облечени в спортни екипи, и 20 родители, отложили служебните ангажименти, за да подкрепят инициативата.

Верни на каузата за #Ден без отпадъци“, учителите бяха предвидили част от състезателните игри да са свързани с разделното събиране.

„Днес всички сте победители, защото се включихте активно в игрите“, каза на финала директорът на детската градина Кристина Йончева и раздаде грамоти и спортни уреди и пособия на всяка от седемте групи.