200-тонен кран вдига глобус над древната сцена специално за шоуто

Опит за поставяне на нов световен рекорд с мотоциклети ще e кулминацията на тазгодишното издание на Нощта на звездите, която фондация „Енчо Керязов“ организира за трета година на Античния театър. В навечерието на необикновения спектакъл двигателят на инициативата Енчо Керязов даде съвместна пресконференция с кмета Здравко Димитров, в която се включиха и част от звездните имена от световните сцени, дошли в Пловдив в подкрепа на талантливите деца на България.

„Вече 12 години нашата фондация дава награди в различни категории, за да помогне на децата да осъществяват мечтите си. Такава получи преди години и Нургюл Салимова, с която днес цялата ни държава се гордее“. Така световноизвестният ни еквилибрист Енчо Керязов припомни началото на инициативата и съобщи, че специални гости утре ще бъдат президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.

Публиката на Античния театър ще стане свидетел на страховит опит за поставяне на нов световен рекорд с мотоциклети. Номер, който не е представян никъде по света до момента и зад който стои екстремният артист Фреди Нок. Той изправи на крака миналата година публиката с ходенето си на въже.

Специално за опита за световен рекорд, в който 7 мотоциклета ще влязат в глобус с диаметър 4,75 м., за да се разминават в страховита близост и скорост 45 км/ч, пристигат най-добрите мотоциклетисти от Бразилия, Колумбия и Перу. За изпълнението на номера от днес 200-тонен кран ще държи глобуса над сцената на театъра. Той ще гарантира и безопасността му.

В програмата ще вземе участие унгарска акробатична трупа – носител на световни рекорди на Гинес и престижни циркови награди. Нежното трио „Белисима“ ще гради човешки пирамиди със сила, прецизност и изключителна елегантност.

Най-титулованият клоун в света – големият Дейвид Ларибле, обещава да донесе настроение на зрителите с невероятните си умения. Роденият в Италия Дейвид е пристигнал снощи в града на тепетата и вече е очарован от Пловдив. „Аз съм италианец и съм свикнал с красотата. Градът ви е изумителен“, сподели с усмивка той.

Публиката ще се наслади на изпълненията на Люси Дяковска, и Славин Славчев, Сирма Добрева, нежното трио Flawless, Виктория Главчева и талантливите балерини на Па Де Кре. За първи път на сцената ще се качат заедно камерен и класически оркестър. Под диригентството на Георги Милтядов ще се представят Плевенската филхармония и камерен оркестър “Дианополис”.

Вратите ще бъдат отворени в 19:30 ч. Организаторите призовават зрителите да заемат своите места навреме, за да се спести струпване на хора и затруднено придвижване.