Каузата на благотворителния базар на училището бе зелена класна стая в двора

№3 (5)

Мечтата на пенсионирания начален учител Лиляна Тодорова за изграждане на детска площадка за игра за началните класове на СОУ „Никола Вапцаров” се сбъдна в навечерието на Коледа. В деня преди Рождество съоръжението, изградено от Училищното настоятелство и район „Северен”, ще бъде официално открито. Тодорова, която продължава да посещава празници и събития на училището, макар че вече не действат учител, имала амбицията да се създаде площадка за предучилищните групи и децата до 4 клас, но така и не успяла да я реализира. Благодарни родители решили да реализират проекта и училищното настоятелство предоставило 1200 лева. С 3000 лева се включва и районното кметство, което изготвя безвъзмездно и документацията. Настилката е ударозащитна, така че малчуганите да могат безопасно да се забавляват в междучасията, обясни директорът  Елена Александрова.

№2 (3)

Училището има още една амбиция – създаване на зелена класна стая. Това бе каузата на благотворителния базар, който събра десетки ученици, родители и гости в читалище „Георги Търнев”. Елхички, коледни курабийки и сладкиши, различни видове украшения, фигури от балони, сурвачки и сувенири бяха откупени за минути. Събраните средства ще отидат за стая от еко материали в двора на училището.

Бурни овации събраха мажоретките от 4 клас, кулминацията на празничната програма бе зарята, осигурена от настоятелството.

№4 (5)