DSCF6167

Синдикална организация на директорите ще защитава интереса и на школските шефове. Новата структура е създадена към Синдиката на българските учители в Пловдив и вече има своите първи членове. За неин председател е избран директорът на ОУ “Пенчо Славейков” Екатерина Делинова.

Основен приоритет на СБУ е да брани правата на учителската гилдия, но занапред във фокуса на вниманието влизат и директорите-

“Нито Съюзът на работодателите в средното образование, нито Сдружението на директорите могат да отстояват правата и интересите на школските шефове, затова решихме да създадам организация към СБУ. Занапред, ако иска да уволнява директор, например, Регионалният инспекторат по образованието ще трябва да иска становище от синдиката. Представила съм новата структура пред началника на РИО Пловдив, който се явява работодател на директорите”, обясни пред “Уча в Пловдив” регионалният координатор на Синдиката на българските учители Петрана Калоферова. Според нея новата структура ще улесни диалога с директорите по казуси, касаещи учителската гилдия. Тя уточни, че няма пречка, ако някой членува в съюза или сдружението, да не може да се присъедини и към синдикалната организация.

1 КОМЕНТАР

  1. Голям страх я тресе другарката Делинова явно, за да стигне до тук….

Коментарите са затворени.