Само 492 деца са се уредили с места при поредното класиране за детските заведения. От обявените 847 свободни бройки, 369 са били за децата в яслена възраст, 193 – за първа, 68 – за втора, 132 – за трета подготвителна група и 85 места за четвърта. Общият брой на кандидатстващите е бил 1085, като най-много 757 деца, са желаели прием в ясла. Класираните обаче са само 363.

Справката показва, че след настоящото класиране остават незаети общо 355 места. За 3-годишните има повече места в ДГ „Зора“, ДГ „Люляк“ с трети адрес ул „Теодосий Търновски“ 7, “ДГ „Елица“, ДГ „Светла“, ДГ „Малина“, ДГ „Ралица“, ДГ „Светлина“ с втори адрес ул. „Славееви гори“ №41, ДГ “Кремена” с втори адрес ЖР “Тракия”, блок №11, ДГ „Червената шапчица“ с втори адрес ЖР „Тракия“ блок №50, както и в повечето детски градини в „Източен“. Част от кандидатстващите за прием деца вече са записани в детски градини, но желаят преместване. Очаква се на следващите класирания да бъдат обявени още места за желаещите да посещават детска ясла.

Постъпването в подготвителни групи на децата, родени през 2012 и 2013 година, е задължително. Родителите могат да изберат и 14 общински училища, в които има разкрити полудневни или целодневни групи. Записването е на място в училищата.

Следващото класиране е на 18 септември. Свободните места ще бъдат обявени до 10 септември.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.