DSCF5077

 

Въпреки че няма официална ваканция, учебните дни през май ще са само 16 дни, съобщава. Традиционно месецът е много къс за по-малките, защото се струпват празници и изпити. Първолаците получават свидетелствата си в навечерието на 24 май. За тях последният учебен ден е 21-и.

Почивката започва още в начало на месеца, заради официалния празник 1 май. Цялата страна почива и на Гергьовден.

За учениците, които не са на зрелостни изпити или национално външно оценяване, неучебни ще са 20 също и 22 май. В Деня на славянската писменост също се почива. В минали години 25 май също беше неработен ден за училищата и културните институции, но тази година е под въпрос. Просветният министър Тодор Танев допусна възможността да се учи, за да не се изпуска прекалено много учебен материал.

Всъщност много по-къс ще е месецът за абитуриентите, защото вторият им учебен срок приключва още на 14 май. Зрелостните изпити по желание са от 26 май до 5 юни.

Училищата, чийто патрон са Светите братя, няма да учат и на 11 май, когато се честват Кирил и Методий по стар стил. В Пловдив това са Хуманитарната гимназия и СОУ “Св.св.Кирил и Методий”.

2 КОМЕНТАРА

  1. Бе не четеш ли? Тва няма нищо общо с никакви университети и т.н. висши учебни заведения, става въпрос за ученици от 1-12 клас.

Коментарите са затворени.