Обявените места за текущото класиране в общинските детски заведения бяха 227

Само 100 от желаещи 729 малчугани намериха място за ясла или детска градина, показват резултатите от проведеното второ за тази година текущо класиране. Най-голям брой (553 деца) са кандидатстващите за яслените групи. Кандидатите за прием в първа възрастова група е 126, във втора – 31, в трета подготвителна – 18 деца и само едно за четвърта група.

Те се състезаваха за обявените 227 места. Причината за малкото приети е разминаването между желанията на родителите и наличието на свободни места, поясняват от общината. От подадените заявления 53 са на деца, които вече са записани, но желаят преместване.

Увеличава се броят на кандидатстващите за прием в първа група, тъй като родените през януари и февруари 2018 г. вече могат да подават заявления, защото са навършили 3-годишна възраст.

Класираните следва да се запишат при директорите на детските градини и ясли до 5. март, като родителите трябва да представят необходимите документи за доказване на ползваните критерии. Критериите, свързани с адресната регистрация на децата, се проверяват автоматично.

След 19. март ще стартира кандидатстването за родените през 2018 година, които предстои да постъпят в първа възрастова група през учебната 2021/2022 г. Първото основно класиране ще се проведе на 13. май, а приемът на класираните на него деца ще е от 15. септември.

Важно за родителите, които са кандидатствали за яслените групи и им предстои прием в детските градини, е да знаят, че трябва да използват вече регистрираните си профили. Необходимо е само да актуализират данните си и да добавят новите заявления, съгласно приетите от началото на 2021 година правила.

 

Следващото текущо класиране е на 18 март. Свободните места ще бъдат обявени до 8. март.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.