„Устойчивост и развитие“ е слоганът на мандатната програма на доц. д-р Жан Пехливанов, който досега бе зам.-ректор по научна и художественотворческа дейност

Заместник-ректорът по научна и художественотворческа дейност е единствен кандидат да ръководи Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ през следващите четири години. Доц. д-р Жан Пехливанов ще трябва да получи одобрението на 50+1 от членовете на Общото събрание, за да поеме поста на ректор. 95 делегати ще дадат вота си на 15 март. На практика доцентът от катедра “Музикална педагогика и дирижиране” няма конкуренти, но поне половината от имащите право на глас трябва да го припознаят като наследник на проф. Тони Шекерджиева- Новак. Тя няма право на нов мандат.

„Устойчивост и развитие“ е слоганът на мандатната програма на доц. Пехливанов. Той мотивира кандидатурата си така: „не защото ще ми е лесно, а точно защото знам, че ще бъде трудно, но имам вярата, че ще успеем заедно, както досега“.

И припомня, че в АМТИИ започва своя творчески път като студент, поставя началото и успешно развива кариерата си като педагог. Тук сформира „Интро квартет“, с който работи и до днес. Признава, че мандатът му като заместник-ректор бил белязан от множество предизвикателства, но имал самочувствието, че е добил мениджърски, продуцентски и административен опит, за да застане начело на Академията.

Привличане на чуждестранни студенти, осъвременяване на учебните програми и повишаване ефективността на практическото обучение, надграждане на отношенията на висшето училище с институции и международни партньори са част от целите и задачите, залегнали в предизборната платформа. Кандидат-ректорът предвижда създаване на стратегия за управление на собствеността, в която да бъде заложено обследване и заснемане на всички обекти, стопанисвани от Академията, идентифициране на конкретни проблеми и нужди на сградния фонд, кандидатстване за финансиране за консервация и реставрация, превръщане на недостатъчно използвани пространства в зони за съвместна работа.

Програмата за управление поставя акцент и върху подобряване видимостта и реализацията на творческата и научна продукция на Академията, създаване на дигитална платформа за споделянето й, стимулиране на публикационната дейност.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.