Още две учебни заведения от областта допълват списъка на наградените  –  асеновградската  ДГ „ Никола Вапцаров“ и ОУ „Христо Смирненски“ в Раковски

Две пловдивски гимназии и една детска градина заслужиха престижното звание eTwinning училище. Преди броени дни от Централното звено за координация в Брюксел разпратиха уведомителните писма до победителите в най-новата инициатива. eTwinning е платформа в европейската програма „Учене през целия живот“, създадена за активно сътрудничество мужду училищата на континента. В защитеното пространство се създават проекти чрез използване на ИКТ на най-различни теми между партньори от всички държави. Сред 1211 учебни заведения от цяла Европа, с най-новия знак се сдобиха ЕГ „Иван Вазов”, ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ и ДГ „Осми март“. Званието е признание за отличната екипна работа между учители и ученици, както и за креативността при изготвянето на проектите. Още две учебни заведения от Пловдивска област допълват списъка на наградените –  ДГ „ Никола Вапцаров“ – Асеновград и ОУ „Христо Смирненски“ в Раковски.

От близо 50 български училища и детски градини, покрили първоначалните критерии, след следващия етап на доказване на прецизна работа по отношение на дигиталната практика и електронната безопасност, използването на иновативни и креативни подходи в педагогиката, насърчаване на професионалното развитие на персонала и практики за съвместно обучение сред педагози и учениците, със званието eTwinning училище бяха удостоени едва 22 учебни заведения.

След като през годините най-голямата училищна общност в Европа премина през много промени и се превърна в истинска академия за учители и ученици, след като бяха учредени Национален и Европейски  знак за качество, Европейски награди за най-изявените проекти, през декември миналата година беше дадена зелена светлина и за инициативата eTwinning училище, с която да се отличат онези учебни заведения, които са приели идеите на eTwinning за своя кауза.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.