IMGP2854

Руската гимназия спечели 150 000 лева за броени минути на днешната общинска сесия, на която градският парламент гласува бюджета на Пловдив. Съветничката от “Обединение за Пловдив” Вихра Ерамян, която в момента е временно изпълняващ длъжността директор на ЕГ “Иван Вазов”,  се включи в дебатите за разпределението на градските пари. Ерамян взе думата и обясни, че спортната база в едно от най-елитните пловдивски училища е в окаяно състояние. От години учениците нямали спортна площадка, а училището имало не един и двама изявени спортисти. При последното наводнение, когато Марица излезе от коритото си, училището претърпяло големи поражения и оттогава игрището е неизползваемо и буренясало. За да стане възможно отново да се ползва за часовете по физическо били нужни 50 000 лева. След кратка консултация със зам.-кмета по общинската собственост Димитър Кацарски, Ерамян поиска още 100  000 лева за асфалтиране на двора на двете езикови гимназии.

Минути по-късно съветниците гласуваха за отпускането на парите. Видимо доволен остана червеният съветник Николай Радев, който пък е директор на ЕГ “Пловдив”.

“Щастлива съм. Да си призная, не вярвах, че ще получим парите, не бях водила с никого предварителни разговори. Наистина имаме спешна нужда. В момента децата играят под прозорците на класните стаи, където тече учебен процес. Няма открити игрища, така че баскетбол, волейбол и хандбал се играят в салона”, обясни Ерамян.