Наградата се свежда до публикуване на най-добрите стихове на сайта на гимназията. Педагогическият съветник дава полезни съвети за поведение в кризисна ситуация

За да повдигне духа на своите възпитаници и да провокира отприщване на творческата енергия, ЕГ „Иван Вазов”обяви поетичен конкурс на тема „Чудесата на живота”.

„Обстоятелствата налагат да сме физически разделени, но невидимият контакт между нас се осъществява ежедневно. Сега е времето да си припомним стиха на Джон Дън, че „Никой не е остров сам по себе си; всеки част е от материк, част от цяло“. Всички ние сме част от общността на ЕГ „Иван Вазов“ и настоящето ни предложение има за цел да съхрани този дух”, се казва в обръщението към учениците.

 Тъй като мнозина от гимназистите са творчески натури, призивът към тях е да се включат в импровизираната надпревара като развихрят въображението си и се вдъхновят от темата.

„Даваме възможност на хората да пишат за всичко, което „дава вкус“ на живота – любовта, пролетта, поезията, приятелството… Красотата на живота е многоаспектна”, казва Мария Кочова – преподавател побългарски език и литература. По думите й наградата е творческата тръпка, а най-добрите стихотворения ще бъдат публикувани на сайта на гимназията. 

На електронния адрес на педагогическия съветник на училището Теодора Пампулова ще се изпращат творбите t.pampulova@egiv-plovdiv.bg

Във връзка с извънредната обстановка, Пампулова е на разположение на ученици и родители за полезна информация, касаеща поведението на всеки в кризисна ситуация (факти, линкове към полезни видеоклипове, презентации, психологически тестове и т.н.) и полезни материали свързани с общуването в интернет, търсенето на информация в мрежата, поддържането на социалните взаимоотношения онлайн. Тя е секретар на регионалната структура на Дружеството на психолозите.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.