Наградата се свежда до публикуване на най-добрите стихове на сайта на гимназията. Педагогическият съветник дава полезни съвети за поведение в кризисна ситуация

За да повдигне духа на своите възпитаници и да провокира отприщване на творческата енергия, ЕГ „Иван Вазов”обяви поетичен конкурс на тема „Чудесата на живота”.

„Обстоятелствата налагат да сме физически разделени, но невидимият контакт между нас се осъществява ежедневно. Сега е времето да си припомним стиха на Джон Дън, че „Никой не е остров сам по себе си; всеки част е от материк, част от цяло“. Всички ние сме част от общността на ЕГ „Иван Вазов“ и настоящето ни предложение има за цел да съхрани този дух”, се казва в обръщението към учениците.

 Тъй като мнозина от гимназистите са творчески натури, призивът към тях е да се включат в импровизираната надпревара като развихрят въображението си и се вдъхновят от темата.

„Даваме възможност на хората да пишат за всичко, което „дава вкус“ на живота – любовта, пролетта, поезията, приятелството… Красотата на живота е многоаспектна”, казва Мария Кочова – преподавател побългарски език и литература. По думите й наградата е творческата тръпка, а най-добрите стихотворения ще бъдат публикувани на сайта на гимназията. 

На електронния адрес на педагогическия съветник на училището Теодора Пампулова ще се изпращат творбите t.pampulova@egiv-plovdiv.bg

Във връзка с извънредната обстановка, Пампулова е на разположение на ученици и родители за полезна информация, касаеща поведението на всеки в кризисна ситуация (факти, линкове към полезни видеоклипове, презентации, психологически тестове и т.н.) и полезни материали свързани с общуването в интернет, търсенето на информация в мрежата, поддържането на социалните взаимоотношения онлайн. Тя е секретар на регионалната структура на Дружеството на психолозите.