„Бъдете смели, упорити и вярващи“, обърна се към съучениците си Катрин Гъркова, която има две пълни шестици от матурите и е предложена за национална диплома

Елитната гимназия организира две поредни церемонии днес, за да изпрати абитуриентите, спазвайки противоепидемичните мерки

136 зрелостници или 57,4 на сто от абитуриентите на Езикова гимназия „Иван Вазов“ завършват с отличен успех. Учениците от деветте паралелки хвърляха шапки тази сутрин под звуците на „Клетва“ и отброиха до 12. Заради противоепидемичните мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса, гимназията организира две поредни церемонии и не допусна събирането на всички 238 дипломанти заедно.

Точно в 10 часа паралелките с английски и немски език заеха местата си на подредените на метър разстояние столове в двора. Облечени в тоги, 12-класниците и класните им ръководители аплодираха директора Вихра Ерамян, която отчете 19 оценки 6.00 от матурите – 8 по български, 6 по английски, по една по испански, немски, математика, философия и биология. Равносметката за випуска – среден успех 5.48.

Най-бурни бяха аплодисментите за 12 и клас, които завършват с 5.67. Пълният отличник на паралелката е Цветомира Петкова. Тя бе удостоена с почетния знак на гимназията, а заедно с дипломата за средно и DSD дипломата, получи и луксозно издание на „Фауст“. Цветомира е решила, че ще продължи образованието си в България, но все още се колебае дали да избере немска филология в Софийския университет или да се отдаде на инженерна специалност с немски в Техническия.

„Изключителното отношение и грижа, които получих през изминалите години в гимназията, ме накараха да погледна от друг ъгъл на учителската професия. Преподавателите много ми повлияха и възможността да работя в бъдеще с млади хора е на път на надделее, въпреки че родителите ми ме насърчават да избера информационните технологии“, казва Цветомира.

Наред с дипломите си за средно образование, 33 ученици получиха и немски дипломи  – 19 са за ниво С1 от общата европейска езикова рамка, 14 – ниво В2. Международен сертификат за владеене на руски език на Държавния университет „А.С.Пушкин“ в Моска са взели 17 зрелостници. Шестима са се преборили за италианска диплома. Други 13 са защитили международен сертификат за владеене на италиански език – CELI. Знания за международен сертификат DELЕ за владеене на испански са показали 7 ученици, а 9 имат DELF сертификат за владеене на френски. Най-много зрелостници са защитили сертификати по английски език. 70 са покрили успешно изпитите са CAE, TOEFL, IELTS, от които с ниво С2 – 16, а С1 – 43.

„Всяко добро начинание се увенчава с успех, когато е съпроводено с борбеност и със стремеж за развитие. Почувствайте попътния вятър в платната си! Движете се! Ако няма вятър, наблегнете на греблата“, обърна се Вихра Ерамян към випуск 2020.

Вихра Ерамян връчва дипломата и почетния знак на гимназията на Катрин Гърбева.

От името на абитуриентите благодарност за усилията и всеотдайността на учителите и ръководството на гимназията отправи Катрин Гъркова, която има две пълни шестици от матурата и 6.00 от дипломата за средно образование. На съучениците си тя пожела да не спират да мечтаят и търсят, да не забравят най-хубавите си ученически години, да бъдат смели, упорити и вярващи. „Стойността се гради, не се подарява“, каза Катрин, която първа получи дипломата си и почетния плакет на училището. Тя ще бъде предложена за национална диплома на МОН, а това почти сигурно ще й осигури място в Американския университет в Благоевград, към който се е запътила. Мечтата й и е да учи политически науки и международни отношения, а магистърската си степен смята да получи в Италия.

Втората серия хвърляне на шапки бе след връчване на дипломите на паралелките с испански, италиански и френски.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.