Състезания за най-добър четец и краснописец в ОУ “Райна Княгиня”, кметът на “Северен” Ральо Ралев участва с “Патиланско царство”

25353553_1879394178741992_1125325044_o

В ролята на преподаватели за един учебен час влязоха членове на „Ротари клуб Пловдив-Филипопол”.  Проф. Дора Левтерова от ПУ, която е начело и на Университетския център за кариерно развитие, се срещна с четвъртокласници от ОУ “Райна Княгиня” в рамките на националния проект ”Грамотност чрез четене”. Проектът се реализира в подкрепа на Националната стратегия за насърчаване на четенето и цели да повиши началната грамотност на децата, обясни Мариела Гюзелева от клуба, която пък разсъждава с децата върху любопитни факти от енциклопедия “Какво, къде, как за Европа”. Ротарианците за пореден път четоха на учениците от училището, този път приказки на Джани Родари.

Инициативата е поредното събитие от Националната седмица на четенето. Четвъртокласниците си организирали състезание за най-добър четец, като оценяването ставало по критерии за бързина, яснота, точност и изразителност. В надпревара за най-добър краснописец влезли второкласниците. Децата от третите класове донесли любими книжки от вкъщи, които чели в клас, а след това разменили помежду си. В часа по четене изявил желание да влезе и кметът на район “Северен” Ральо Ралев, който показал артистични умения с “Патиланско царство” и приказките на Валери Петров.

Седмокласниците пък чели на учениците от петите и шестите класове.

В навечерието на Рождество децата от училището подготвят и подаръци за малките пациенти от пловдивските болници. За поредна година ОУ “Райна Княгиня” се включва в кампанията на БЧК “Кутии на приятелството”.

IMG_20171213_154103144_HDR