С помощта на Малкия принц малчуганите от детските градини в „Източен” се разходиха  до различни планети

Светлинни ефекти, пъстри костюми, музика,  детски смях и много аплодисменти  превърнаха в празник Международния ден на майчиния език, който бе отбелязан днес в детските градини от район „Източен”.

В събитието се включиха деца от целевите групи по проект „Растем заедно” на „Биляна“,  „Наталия“, „Маргаритка“, „Родина“, „Щастливо детство“ и „Лилия“. С помощта на Малкия принц   артисти и танцьори се разходиха  до различни планети, където  представиха танцови изпълнения, и не бързаха да се завърнат на Земята.

Ръководителят на проекта Стефка Симеонова  поздрави всички деца, родители, директори, учители и  наети художествени експерти и припомни, че от следващия месец предстоят отново посещения на театри, мюзикъли и детски опери. На представленията деца и родители ще бъдат заедно.

„Нашият древен град Пловдив е прочут с невероятното си културно наследство, многообразни традиции и етническа толерантност, но никога не забравяйте, че най-важното условие за докосването до това познание е българският език.“ С тези думи кметът на „Източен“ Николай Чунчуков се обърна към родители и деца  при откриването на празника.

Той сподели, че се надява успешната реализация на проекта да помогне за интегриране на децата в детските градини чрез овладяването на българския език и съприкосновението с литературата и изкуството.