Навръх именния си ден кметът на „Източен” Николай Чунчуков заведе деца и родители на „Снежанка и седемте джуджета”

iztochen_postanovka_1

Навръх имения си ден кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков заведе малчугани  от всички детски градини на мюзикъла „Снежанка и седемте джуджета“. В залата на Дома на културата малките зрители бяха буквално омагьосани от обстановката и се потопиха в магията на спектакъла. Вълшебната история се разказва от солистите, хора и оркестъра на Държавна опера Пловдив с диригент Константин Добройков. В мюзикъла на Атанас Косев говорещото огледало е пеещо, горските животни и цветя танцуват и настъпва щастлив край.  Вълшебният свят от приказките  се постига от 3D мапинг, което накара малчуганите истински да се насладят на тайнството на сцената.

Децата от детските градини на проекта “Растем заедно“ отново бяха дошли със своите родители и демонстрираха отработено поведение на културна публика, като не спираха да аплодират невероятните артисти и музиканти.

Ръководителят на проекта Стефка Симеонова,  като организатор на всички посещения на културната сцена,  заяви, че спектакълът по приказката на Братя Грим надминава всички очаквания заради уникалната визия на цялостното изпълнение.

„Нашата задача е формираме усета на децата и родителите към изкуството и се надявам, че усилията ни са успешни“, подчерта тя.

Кметът Чунчуков обеща нови посещения на постановки от календара на Опера Пловдив.

iztochen_postanovka_5