Съучениците на Валентина Тонева ще добавят за лечението й средствата от ежегодния коледен базар в гимназията, гост-звезда тогава е Дичо

D_cf4027154abe98194a40aecbb064a843

Благотворителен концерт събра 2000 лева за лечението на 10-класничка от Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия. Съучениците на Валентина Тонева, която се бори с коварното заболяване сколиоза, събраха родни рок звезди от близо и далеч в клуб „Войд” в Капана. В подкрепа на каузата свириха групите Seven Hills, Blood of the Kings, Exit Reality, Рицари на огъня, дуото Two A, Мира Ламбрева.Целта на събитието бе финансово да подпомогне семейството на 16-годишното момиче. Операцията на Валя е насрочена за 8 януари догодина. Сколиозата е странично изкривяване на гръбначния стълб, което може да доведе до деформация на гръдния кош. Своята лепта дадоха преподаватели, съученици и приятели на Валя, а в края на концерта събраните средства бяха 2000лева. Те бяха връчени на майката на Ваня – Калинка Тонева.

„Станете част и от нашия Коледен концерт на 22 декември в актовата зала на училището, където гост-звезди ще бъдат Дичо и група Оgi 23”, призовават учениците от Строителния.

Ежегодният коледен базар на училището е на 22 и 23 декември, а събраните средства ще бъдат добавени към общата кауза.