Абитуриентите на СУ „Любен Каравелов” раздадоха картички с послания и поставиха началото на нова традиция – грижа за бъдещия училищен парк

Разноцветни найлонови торбички, чували за смет и даже пластмасови капачки от бутилки се превърнаха в екстравагантни тоалети на днешното модно ревю в СУ „Любен Каравелов”. До края на седмицата в училището ще се провеждат събития и акции, вдъхновени от идеята за опазване на околната среда.

Днешният Ден на Земята съвпадна с Деня на самоуправлението, когато учениците смениха местата си с учителите, а зрелостниците заеха ръководните постове. Именно по идея на новата власт се състоя и дефилето на открито в двора с дрехи от рециклирани материали. Третокласничката Данислава Славчева блесна в жълта рокля, съшита с помощта на майка й от торбички, а в костюма на Гергана Узунова бяха добавени и рози от салфетки и разноцветна хартия. Диляна Манева от 6 клас събра овациите на публиката с костюм в цветовете на трибагреника. Престилката и диадемата в косите й също бяха от найлони в бяло, зелено и червено. Водещата Мелек Ерем, чийто талант бе забелязан и от ансамбъл “Българе”, се появи с рокля от черни чували.

Випуск 2019 постави началото на нова традиция – грижа за бъдещия парк, който ще бъде изграден в двора на основния учебен корпус. В момента сградата търпи основен ремонт и наесен ще посрещне отново възпитаниците на училището.

„Да съхраним бъдещето” е мотото на инициативата на абитуриентите, които завещаха на сегашните 11-класници, а именно грижа за опазването на зелените площи в бъдещия парк. Всеки клас ще има своя алея, за която да бъде отговорен и да поддържа.

„Моята крайна цел е целият свят да крачи заедно в мир и единство. Философията на новото хилядолетие ще бъде: не гледайте грешките в живота на другите, не гледайте грешките в своя живот. Наложете си да виждате само добрите неща, които сте направили, всички добри неща, които планирате да направите, и всички добри неща, които другите са направили”, бе посланието, което отправиха в специално изработени картички зрелостниците.

Снимки Магдалена Николова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.