Абитуриентите на СУ „Любен Каравелов” раздадоха картички с послания и поставиха началото на нова традиция – грижа за бъдещия училищен парк

Разноцветни найлонови торбички, чували за смет и даже пластмасови капачки от бутилки се превърнаха в екстравагантни тоалети на днешното модно ревю в СУ „Любен Каравелов”. До края на седмицата в училището ще се провеждат събития и акции, вдъхновени от идеята за опазване на околната среда.

Днешният Ден на Земята съвпадна с Деня на самоуправлението, когато учениците смениха местата си с учителите, а зрелостниците заеха ръководните постове. Именно по идея на новата власт се състоя и дефилето на открито в двора с дрехи от рециклирани материали. Третокласничката Данислава Славчева блесна в жълта рокля, съшита с помощта на майка й от торбички, а в костюма на Гергана Узунова бяха добавени и рози от салфетки и разноцветна хартия. Диляна Манева от 6 клас събра овациите на публиката с костюм в цветовете на трибагреника. Престилката и диадемата в косите й също бяха от найлони в бяло, зелено и червено. Водещата Мелек Ерем, чийто талант бе забелязан и от ансамбъл “Българе”, се появи с рокля от черни чували.

Випуск 2019 постави началото на нова традиция – грижа за бъдещия парк, който ще бъде изграден в двора на основния учебен корпус. В момента сградата търпи основен ремонт и наесен ще посрещне отново възпитаниците на училището.

„Да съхраним бъдещето” е мотото на инициативата на абитуриентите, които завещаха на сегашните 11-класници, а именно грижа за опазването на зелените площи в бъдещия парк. Всеки клас ще има своя алея, за която да бъде отговорен и да поддържа.

„Моята крайна цел е целият свят да крачи заедно в мир и единство. Философията на новото хилядолетие ще бъде: не гледайте грешките в живота на другите, не гледайте грешките в своя живот. Наложете си да виждате само добрите неща, които сте направили, всички добри неща, които планирате да направите, и всички добри неща, които другите са направили”, бе посланието, което отправиха в специално изработени картички зрелостниците.

Снимки Магдалена Николова.