“Panic Station” сред номинациите за дебют на БГ радио

Групата в студиото на шоуто.
Групата в студиото на шоуто.

 

Пловдивската рокбанда “Panic station” блесна в “Шоуто на Слави” снощи, макар че в крайна сметка отпадна от състезанието за подгряваща група в концерта на “Ку-ку бенд” в зала “Арена Армеец” през април. Тодор Личев, Йоан Баков и Георги Земярски от Руската гимназия, както и четвъртият член на бандата – Иван Маринов от ОМГ, впечатлиха журито с дебютния си сингъл “Revelations”. Според регламент на състезанието бандите участват само с авторски парчета. Пловдивските тийнейджъри бяха избрани измежду повече от 100 участници да свирят на живо в шоуто. Годжи, Маестрото и Цветан Недялков се изказаха повече от ласкаво за аранжимента, свиренето и текста на песента, както и за вокалното майсторство при изпълнението. Всеобщо беше мнението, че “Panic Station” свирят с много енергия и настроение. Годжи хареса парчето и факта, че младите музиканти са се забавлявали. Цветан Недялков и Евгени Димитров забелязаха свиренето на „пренастроени“ китари, което носи по-твърдо звучене.

“Благодарим на всички за подкрепата. За жалост, няма как да се харесаме на всички, но се радваме, че музикантите от журито ни оцениха. Това, че не продължаваме, дори за миг не ни обезкуражава, защото имаме вече 11 авторски парчета и амбиции за много бъдещи проекти и участия”, каза басистът Тодор Личев.

Последната щастлива новина за групата, чийто сингъл звучи по БГ радио, Радио 1 рок и Z Rock е, че са с номинация за дебют. Дали ще попаднат в заветната тройка за годишните музикални награди на БГ радио в категорията зависи от гласовете на феновете им.