Две фигури - сърце и книга, направиха с телата си и заснеха с дрон децата от ОУ "Райна Княгиня".

Христина Анастасова отправи благодарствено писмо към екипа на ОУ „Райна Княгиня”, педагогическите екипи в начален курс подготвят съвместно по випуски материалите за деня

„Много ми се иска да посеем нова мисъл, изпълнена с чувство на благодарност към учителите на децата ни, които в последните дни се превръщат в герои на нашето време. За кратък срок на тях им се наложи да пренастроят себе си, децата и нас самите на нова честота и това, повярвайте ми, им е коствало ужасно много време и отдаденост. Те приеха мисията и намериха решения за часове. И това трябва да се помни. Заради това, за мотивацията, упоритостта, търпението и безкрайната любов към професията те заслужават само респект и благодарност. Тази вечер моите аплодисменти са за вас, уважаеми учители. Бъдете здрави!”

Пожеланието е на Христина Анастасова – родител на ученик от ОУ „Райна Княгиня”. След като в продължение на две седмици тя става не само свидетел, но и участник в образователния процес, не закъснява и жестът й към учителите.

„В начален етап най-големият ни успех е, че за изключително кратък срок стартирахме работата на Google Classroom и синхронизирахме действията на учители, ученици и родители. Екипите в начален курс по випуски подготвят съвместно задачите и материалите за деня. Започна разработването и споделянето на презентации, тестове, като децата могат да видят веднага грешките си, след като ги решат. В часовете по „Човекът и обществото” се задават проекти, които изискват по-дългосрочна работа. Разработен е интердисциплинарен урок, включващ технологии и предприемачество, български език, изобразително изкуство, като децата трябва да изработят лапбук”, обяснява директорът Мария Гайдарова. Използват се и всички електронни ресурси – учебници и помагала, „Уча се”, Learning apps.

Учениците от прогимназиален етап използван активно Google Classroom и осъществяват видеовръзка чрез Google meet. Те били особено заинтригувани да правят споделена презентация, защото в реално време могат да работят всички заедно и да виждат какво прави другият.

„Това е промяна, за която работихме от години и очаквахме да се случи плавно. Оказа се, че в екстремни условия заедно успяхме да се мобилизираме и направихме качествен скок в образованието към неговата децентрализация. Не всичко е гладко все още, но си струва усилията. Най-важно сега е да опазим децата и себе си здрави, но съм убедена, че и след приключване на това изпитание виртуалните класни стаи ще се ползват активно. Нека не забравяме обаче, че технологиите са само средство, най-важен е учителят и споделеното днес лидерство с визия към бъдещето”, коментира Гайдарова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.