sdr

Около стотина подписа бяха събрани днес пред сградата РЗИ по време на демонстрацията срещу онлайн обучението

„Детство и образование в училище, не пред компютрите“, „Само присъствено обучение“, „Справедливост за всички“. За това призоваха днес родители, които се събраха на протест пред сградата на Районната здравна инспекция срещу онлайн обучението в училище.

Организаторът на недоволството Йордан Попов, който е баща на две деца – в първи и втори клас, заяви, че настояват за изцяло връщане на обучението в клас и подчерта, че изразява само своята гражданска позиция.

За да говорим за качество, няма как децата да се справят сами, задължително с тях трябва да има и родител, обявиха майки на ученици в начален етап. Те не можели да разчитат на баби и дядовци, затова се наложило да пускат неплатен отпуск от единия за другия ден, след като дошла заповедта за виртуално обучение. Кажете ми как възрастен човек ще се справи с Google meet или с домашната по английски, а какво останало ако прекъсне нета да влезе отново във виртуалната стая, попита майка на третокласничка.

Протестиращите събираха подписка срещу електронното обучение, която ще бъде изпратена до министерствата на образованието и на здравеопазването. За час бяха събрани около стотина.

Въпреки че искат децата им да се върнат към присъствени занятия, не всички са единодушни за тестването като вариант за подновяване на обучението в клас. Повечето родители смятат, че два пъти седмично е прекалено.