Деца от "Малкият принц" танцуваха с родители и учители.

700 нови места разкрити в забавачките миналата година

Общината работи по електронна система за плащане на таксите и по строежа на три нови градини

 

Малък страж на образователния форум посрещна кмета Иван Тотев.
Малък страж на образователния форум посрещна кмета Иван Тотев.

 

Родители, учители и деца танцуваха заедно на откриването на Първия регионален форум за предучилищно образование на тема „Ефективни модели на взаимодействие детска градина-семейство”, който стартира днес в Дома на културата.  Пърформансът на екипа от ЦДГ „Малкият принц” предизвика бурните аплаузите на присъстващите. Това е доказателство, че успешното взаимодействие е възможно, стига да има желание за партньорство и усърдие, коментираха гостите.Целта на форума е да се представят добрите практики на детските градини от Община Пловдив в посока взаимодействие между семейството и детската градина, като необходимост за формиране на личността на детето.
На форума присъстваха представители от всички общини на област Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, представители на академичната общност и директори на детски градини.

Деца от "Малкият принц" танцуваха с родители и учители.
Деца от “Малкият принц” танцуваха с родители и учители.

През последните четири години Община Пловдив отбеляза най-големия ръст в подобряване условията в детските градини, заяви кметът Иван Тотев. Той бе посрещнат от мажоретките на ЦДГ „Мая” и не пропусна да се снима до малките стражи, които пазеха на входа на форума.

През изминалата година са разкрити допълнителни 27 нови групи с около 700 места. Вече е започнало строителството на нова детска градина „Мир” в „Западен” с 200 места, която ще разполага и с басейн. Стартирало е проектирането за строителството на допълнителен корпус на ЦДГ „Чайка” в „Източен”, както и ЦДГ „Каменица” в „Централен”.

В училищата  са разкрити 24 нови подготвителни групи, от които 7 целодневни и 17 полудневни. На територията на 62-те общински детски градини в Пловдив са обособени 405 детски площадки за игра на открито, обобщи в презентацията си зам.-кметът по образование Стефан Стоянов. Той добави, че шестте подблокови забавачки, които съществуват в момента, трябва да бъдат постепенно освободени и пребазирани.  Стоянов определи като изключително ефективна системата за електронно класиране, която бе въведена на 1 ноември 2011 година. В момента има регистрирани 10 000 родителски акаунта. В момента общината работи по електронна система заплащане на таксите и охранителни камери.

Днес гостите на форума ще посетят детски градини, за да видят добри практики.

Мажоретките от ЦДГ "Мая" посрещнаха гостите на форума.
Мажоретките от ЦДГ “Мая” посрещнаха гостите на форума.