РУО с поредно предупреждение до директорите за събирането на средства в училище

Регионалното управление на образованието отправя поредно предупреждение до директори относно събирането на пари в училище. Поводът за напомнянето са постъпили сигнали от родители, че са им искали средства при записването на деца в 8 клас. В момента тече записването на приетите на трето класиране кандидат-гимназисти.

Набирането на средства под формата на дарения трябва да става при спазване на принципа за доброволност и личната воля, се казва в съобщението на РУО до директорите от областта. Вземането на решение от Училищното настоятелство или от ръководството за събиране на определена сума като дарение от всички не било в съответствие с характера на дарителството. При набирането на средства в специална книга задължително се отбелязвали видът, размерът, стойността и целите на получените и дарения, както и данни за дарителите.

Събирането на пари от родителите на децата и учениците за материали, консумативи, подобряване на материалната база и други текущи разходи нямат правно основание, предупреждава още писмото.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.