От тях 205 са в начален етап, сочат данните на Регионалното управление на образованието

Родители на 360 ученици от 1 до 12 клас в Пловдив и областта са поискали децата им да се обучават дистанционно по разлини причини. От тях 205 са в начален етап, но цифрите се променят непрекъснато, съобщава началникът на Регионалнто управление на образованието Иванка Киркова. Отделно от тази бройка има и 110 болни деца, които също ще се обучават неприсъствено.

Повечето директори са закупили въздухопречистватели и бактерицидни лампи за класните стаи. Носенето на предпазни шлемове и маски в клас за малките ученици е по преценка на педагогическите екипи, но масово са въвели изискването за лични предпазни средства по време на урок.

На учители, които се боят да се върнат в класните стаи, е дадена възможност да ползват отпуск. В банката за заместници има 2400 техни колеги, каза днес просветният министър Красимир Вълчев. Над половината са със специалност предучилищна и начална училищна педагогика, а около 1200 са студентите. Той посъветва при трудности със заместване на титуляр в начален курс на негово място да влиза педагог от занималнята – така приоритет ще имат задължителните дейности пред самоподготовката, а заниманията по интереси могат да се отложат.

Главният експерт в МОН Ваня Георгиева заяви днес пред БНТ, че засега няма данни за сериозно изоставане на учениците, обучаващи се в електронната среда. По думите ѝ електронното обучение не може напълно да замести присъственото, тъй като в училище има елемент на възпитание и комуникация. На този етап не се предвижда удължаване на учебната година.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.