Несъгласие срещу част от мерките за новата учебна година събира протестиращи утре в 12 часа пред Регионалното управление на образованието

„Не” на маските и изолаторите в училище ще кажат утре в 12 часа родители, които ще се съберат пред Регионалното управление на образованието. Недоволството е организирано от фейсбук група по повод мерките, предвидени за новата учебна година.

Родителите заявяват, че са против част от противоепидемичните изисквания, които ще се прилагат в училищата. И най-вече задължителното носене на маски, макар и в общите части и помещения.

„Осъзнаваме притесненията на част от родителите, свързани с истерията COVID-19, и се опитваме да ги разберем. Вече излязоха множество проучвания, включително и на учените от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. Психолози изразиха експертното си мнение за травмите, които могат да нанесат мерките у децата. Искаме тази мярка да е препоръчителна, а не задължителна. Искаме всеки родител и дете да прецени дали да носи маска или не, като отказът да не носи никакви рестрикции и репресии за детето и родителите му. Искаме нормален учебен процес”, се казва в мотивите на родителите за недоволството.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.