Несъгласие срещу част от мерките за новата учебна година събира протестиращи утре в 12 часа пред Регионалното управление на образованието

„Не” на маските и изолаторите в училище ще кажат утре в 12 часа родители, които ще се съберат пред Регионалното управление на образованието. Недоволството е организирано от фейсбук група по повод мерките, предвидени за новата учебна година.

Родителите заявяват, че са против част от противоепидемичните изисквания, които ще се прилагат в училищата. И най-вече задължителното носене на маски, макар и в общите части и помещения.

„Осъзнаваме притесненията на част от родителите, свързани с истерията COVID-19, и се опитваме да ги разберем. Вече излязоха множество проучвания, включително и на учените от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. Психолози изразиха експертното си мнение за травмите, които могат да нанесат мерките у децата. Искаме тази мярка да е препоръчителна, а не задължителна. Искаме всеки родител и дете да прецени дали да носи маска или не, като отказът да не носи никакви рестрикции и репресии за детето и родителите му. Искаме нормален учебен процес”, се казва в мотивите на родителите за недоволството.